AŞK İLE GÖR TEZHİP SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE AÇILDI

Üsküdar'ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, tezhip sanatçısı Eda Şahan'ın eserlerini Nevmekân Sahil’de sanatseverlerle buluşturuyor. 13 Şubat akşamı açılışı yapılan ''Aşk ile Gör'' isimli sergi, 3 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Açılış programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hatt sanatının usta ismi Hasan Çelebi, Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ve birçok sanatsever katılım sağladı.

Başkan Türkmen yaptığı konuşmasında, “Bizler Nevmekân Sahil’de tüm sanatlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Üsküdarımız başlı başına bir kültür sanat şehridir. Tezhibin, Hat sanatının ve Ebru sanatının da merkezidir. Üsküdar sanata, sanat da Üsküdar’a çok yakışıyor. Tezhip sanatının çok köklü bir geçmişi vardır. Hem süsleme sanatı olarak çok değer verilir hem de biz Müslümanlar için de Kur’an-ı Kerim’e olan sevgi ve saygısı gereği Kur’an süslemelerinde de çokça kullanılan ve geçen gün değeri, kıymeti anlaşılan bir sanat dalıdır. Özellikle bu sanatı sevenler için bir sanat şöleni olarak değerlendirsek de özellikle bu alanda ilgisi olan ve henüz işin başında olanlar içinde aslında teşvik edici bir sergi olacaktır. Bu yönüyle de Eda Şahan hanımefendiye de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sergi sanatçısı Eda Şahan da yaptığı konuşmasında, “Öncelikle sizlerin varlığı ile bu serginin oluşmasında emeği geçen herkese ve Başkanımız Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki sanat ve sanatçı destek olmadan iyi noktalara gelemez. Bizler adım adım ilerlerken, böyle destekler ile daha hızlı ilerliyoruz. Bu serginin oluşmasında 25 senelik bir emeğim söz konusu. Baktığımızda burada kocaman bir hayatın özetini görüyorum.” dedi.

Sergide, tezhip sanatının en ince detayları gözler önüne seriliyor. ''Aşk ile Gör'' , el yazması kitap sayfalarından hat levhalara, hilye-i şeriflere, ferman ve tuğralara dokunan tezhip sanatının en güzel örneklerini ziyaretçilere sunuyor.

Tarih : 15 Şubat, 2019
ÜSPER, Üsküdar Belediyesi Personel A.Ş.
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan