ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE "TEBESSÜM"Ü İKİYE KATLADI

Gerçekleştirdiği etkinliklerle engelleri ortadan kaldıran Üsküdar Belediyesi, bundan 3 yıl önce hizmete sunduğu Down Sendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin ikincisini İstanbullulara kazandırdı. Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda açılan şubesiyle Tebessüm Kahvesi Down Sendromlu gençlerin iş hayatına kazandırılarak yaşama tutunmalarını sağlayıp, engelleri ortadan kaldıran misyonunu güçlendirmiş oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, engelli vatandaşlar ve aileleri ile çok sayıda Üsküdarlı vatandaş açılışa katılım sağladı.

Aynı zamanda sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz'ın yaptığı açılış programına, sosyal medyada şarkıları milyonlarca kez izlenip dinlenen Reynmen, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Serkan Çağrı, Yavuz Bingöl, Yusuf Güney, Gökçe, Ekin Uzunlar, Aydilge, Irmak Arıcı, Melike Öcalan, Ceyhun Yılmaz, Aslı Hünel, Bekir Aksoy ve Eypio gibi ünlü sanatçılar da katıldı.

Başkan Türkmen ikinci Tebessüm Kahvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, “İlk Tebessüm Kahvesi’ni 2016’da açmıştık. Bu güzel mekânın şöhreti kısa sürede Üsküdar’ın ve hatta Türkiye’nin sınırlarını aştı ve dünyanın farklı yerel yönetimleri tarafından takdir edildi. Tebessüm Kahvesi, ‘Üsküdar’ın gönül merkezi’ olarak Down Sendromlu gençlerimizin hayatına anlam katan özel bir mekân oldu. Ama daha önemlisi Down Sendromlu bireylere karşı önyargısı olan insanların bakış açısını değiştirmeye yardımcı oluyor. Ve şimdi bu güzel mekânın ikincisini açıyoruz. Bundan dolayı yaşadığımız mutluluğu tarif edemem. Tebessüm Kahvesi bugün sıcacık, hayat dolu. Bir Üsküdar markası, Üsküdar simgesi. Buranın başka yerlerdeki kurumlar tarafından model alındığını biliyoruz. Üsküdar Belediyesi Hizmet Binamızın içinde konumlandırdığımız ikinci Tebessüm Kahvemiz bizlere, çalışanlarına, çalışanlarının ailelerine umut olmaya, mutluluk vermeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

Sanatçılar Başkan Hilmi Türkmen'le birlikte Tebessüm Kahvesi’nin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdikten sonra görevli Down Sendromlu gençlerle sohbet edip birlikte bol bol fotoğraf çektirdiler.

Tarih : 6 Aralık, 2019
ÜSPER, Üsküdar Belediyesi Personel A.Ş.
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan